Nuohous laadukkaasti Joensuun seudulla ja muualla Pohjois-Karjalassa

Ota yhteyttä

Nuohous- ja Ilmastointipalvelu Mikko Koukku Oy tekee lakisääteiset nuohoukset siististi ja asiakaslähtöisesti jo 20 vuoden työkokemukseen perustuvalla ammattitaidolla Joensuussa, Kontiolahdella, Liperissä ja muualla Pohjois-Karjalassa. Nuohoamme vuosittain noin 7000 kiinteistöä. Liity sinäkin tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon – ota yhteyttä!

Hormit ja tulisijat on nuohottava säännöllisesti

Pelastuslain mukaan rakennuksen omistajalla ja haltijalla on velvollisuus huolehtia tulisijojen ja savuhormien säännöllisestä nuohouksesta ja pitää ne sellaisessa kunnossa, että niitä voidaan käyttää turvallisesti.

 

Asumiseen käytetyissä rakennuksissa nuohous tulee tehdä vähintään kerran vuodessa ja vapaa-ajan asunnoissa, kuten kesämökeillä, vähintään kolmen vuoden välein. Muissa rakennuksissa tulisijojen nuohous perustuu todelliseen nuohoustarpeeseen. Käyttämätöntä tulisijaa ja savuhormia ei tarvitse nuohota.

 

Kun tilaat nuohouksen meiltä, saat käyttöösi Nuohousalan Keskusliiton koulutetun OMAnuohoojan. Näin varmistut ammattitaitoisesta, asiantuntevasta ja luotettavasta palvelusta. Voit halutessasi tehdä kanssamme jatkuvan sopimuksen, jolla varmistat sen, että nuohous ei pääse unohtumaan.

Pyydä lisätietoja

Miksi nuohousta tarvitaan?

Nuohooja puhdistaa tulisijat ja savuhormit palamisjätteistä. Puhdistuksen tavoitteena on ehkäistä nokipalojen syntyä. Paloturvallisuuden lisäksi nuohous auttaa käyttämään energiaa taloudellisesti ja suojelemaan luontoa, sillä säännöllinen nuohous edistää täydellistä palamista ja vähentää polttoaineen kulutusta. Siten se vähentää myös päästöjä ja ympäristön kuormitusta.

 

Tarkastamme tulisijat ja hormit nuohoustyön ohessa visuaalisesti maksutta. Jos havaitsemme puutteita tai paloturvallisuuteen liittyviä vikoja, ilmoitamme niistä sinulle. Saat meiltä tarvittaessa myös hormin kokonaisvaltaisen kunnon selvittämiseksi tarvittavat hormitarkastukset.

 

Nuohooja antaa tekemästään nuohouksesta nuohoustodistuksen. Todistus on hyvä säilyttää seuraavaan nuohouskertaan saakka, ja sillä voi tarvittaessa osoittaa valvontaa tekevälle pelastusviranomaiselle, että nuohouksesta on huolehdittu lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Lue lisää hormitarkastuksista

Hinnasto

Alla oleva hinnasto astuu voimaan 1.6.2023.

Nuohouksen hinta: kaikki hinnat sisältävät alv.

 • nuohous alkaen

  55 €

 • kiinteistökohtainen minimimaksu

  55 €

Kiinteistökohtainen minimimaksu sisältää yhden tulisijan ja yhden hormin. Mikäli nuohottavia kohteita on enemmän, hinta muodostuu oheisen hinnaston mukaisesti:

 • rakennuksen ensimmäinen hormi

  20 €

 • seuraavat hormit

  7 €/kpl

 • leivinuuni

  27 €

 • hella/pata

  27 €/kpl

 • varaava takka/kamiina/lämmitysuuni/saunan kiuas

  18 €/kpl

 • keskuslämmityskattilan puhdistus alkaen

  40 euroa.

 • vapaa-ajan asunto, lisä

  25 euroa

 • laskutuslisä

  3,50 euroa

Kysy lisää!

Tilaa nuohous

Ota yhteyttä OMAnuohoojaan ja tilaa nuohous jo tänään:

Jos emme heti pysty vastaamaan puheluusi, soitamme takaisin mahdollisimman pian!

Kaikki yhteystietomme